Tips voor de oplevering

5 januari '21

De eerste woningen van Dorperveldstraat fase 4 in De Vilgert zijn midden december opgeleverd. Binnenkort worden ook de overige woningen uit deze fase opgeleverd. Wat een mooi moment! Vergeet niet bij de oplevering goed te kijken of er eventueel nog gebreken zijn. Zo ja, dan is de aannemer verplicht om deze binnen 3 maanden na oplevering op te lossen. Let op: de nieuwbouwwoning is nu echt van jou, vergeet dus ook niet om verzekeringen af te sluiten en je aan te melden voor de nutsvoorzieningen. In deze video nemen we je mee bij de oplevering en de sleuteloverdracht. Kijk je mee?

Checklist: oplevering nieuwbouwhuis

Het is eindelijk zover! Jouw nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. Voordat je de sleutel krijgt is het belangrijk om je huis goed te checken op gebreken. Maar waar let je op bij de oplevering? Lees deze checklist alvast door dan ben je goed voorbereid.

Het opleveringsrapport

Zijn er dingen die niet goed werken of niet netjes zijn afgewerkt? Noteer dit dan in het opleveringsrapport. Soms zijn onderdelen in een ruimte niet goed te controleren, bijvoorbeeld omdat er te weinig licht is. Zet dat ook in het keuringsrapport. Dit is het zogenoemde proces-verbaal van de oplevering, waar zowel jij als koper als de aannemer een handtekening onder plaatst. In dit rapport staat dat je de woning accepteert met uitzondering van de genoteerde gebreken. Deze gebreken moeten binnen 3 maanden worden hersteld.

Vragen? Neem direct contact op
Ook wonen in De Vilgert? Bekijk het woningaanbod