De bouw van de 16 woningen is gestart!

11 oktober '21

Aannemer Vlassak Aannemingsmaatschappij BV is gestart met de bouw van de 14 patiowoningen en 2 twee-onder-een kapwoningen in De Vilgert in Velden! Nu de bouw is begonnen, vraag je je waarschijnlijk af wanneer de woning opgeleverd wordt. Dit vind je terug in de aannemingsovereenkomst. Een datum wordt meestal niet genoemd: de aannemer moet opleveren binnen een aantal werkbare werkdagen. Maar wat is nu precies een werkbare werkdag?

image alt

Werkbare werkdagen

Als koper van een nieuwbouwwoning is het prettig om ver vooraf te weten wanneer je de sleutel van je woning krijgt. Dit is voor de aannemer helaas onmogelijk om vast te leggen rond de start van de bouw. Tijdens de bouwperiode zijn er namelijk allerlei situaties die de voortgang kunnen vertragen. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden zoals een strenge winter of flinke storm, maar ook bijvoorbeeld een staking in de bouw. Dit zijn niet-werkbare dagen, net als erkende rust- en feestdagen en collectieve vakantiedagen. Slechte weersomstandigheden hoeven overigens niet altijd een belemmering te zijn om te werken. Als ruimten van de woning al wind- en waterdicht zijn, kan daar gewoon gewerkt worden.

Binnen hoeveel werkbare werkdagen jouw woning opgeleverd moet worden, vind je terug in artikel 5 van de aannemingsovereenkomst. Een kalenderjaar telt gemiddeld 180 werkbare werkdagen.

image alt

Wanneer gaat de teller lopen?

Bij eengezinswoningen geldt dat de teller van de werkbare werkdagen begint als de ruwe begane grondvloer van de nieuwbouwwoning klaar is*. Gaat het om de bouw van een appartement? Dan beginnen de werkbare werkdagen zodra de funderingswerkzaamheden zijn gestart. Is de afgesproken bouwtijd overschreden en wordt de woning te laat opgeleverd? In dat geval moet de bouwer een schadevergoeding betalen. In de meeste aannemingsovereenkomsten zijn daarover bepalingen opgenomen. Uiteraard streeft de aannemer er altijd naar om de woning binnen het aantal gestelde werkbare werkdagen op te leveren.

* Dit startmoment is anders bij woningen die onder de Woningborg Garantie- en waarborgregeling Nieuwbouw 2020 vallen. De bouwtijd van deze woningen start op het moment dat de grond wordt ontgraven of als er gestart wordt met het heiwerk (als de funderingswerkzaamheden plaatsvinden voor het starten van het ontgraven). Of jouw woning valt onder deze regeling vind je terug in de verkoopdocumenten van jouw woning. 

Ook wonen in De Vilgert?

Op dit moment zijn de laatste woningen in De Vilgert in voorbereiding. In totaal komen er 4 vrijstaande woningen met een woonoppervlakte van 168 m2, 3 slaapkamers en een garage. Bekijk dit woningtype bij het woningaanbod en meld je aan als belangstellende. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en ook hoor je als eerste wanneer de verkoop start. Naar verwachting gaan de woningen eind van het jaar in verkoop.

Naar woningaanbod
Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in De Vilgert? Bekijk het actuele aanbod