Stappenplan aankoop bouwkavel

4 april '16

Je koopt niet alleen een bouwkavel in Velden, je koopt in De Vilgert de ruimte om jouw droom te verwezenlijken. Alle vrijheid en maximale invloed op het eindresultaat. Je eigen creatie, een op maat gesneden woning in alle opzichten!
Voor een goed overzicht delen wij het proces van een eigen woning (laten) bouwen voor je op in een aantal stappen. Dat is wel zo praktisch: het maakt het proces overzichtelijk en inzichtelijk. Je hebt jouw kavel in de De Vilgert gevonden. Je weet bovendien wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn.
Maar wat dán?

Stappenplan

Stap 1 - Aankoop bouwkavel

Je laat de makelaar weten dat je interesse hebt. Van hem krijg je deze informatiebrochure met onder andere een overzicht van de gemeentelijke randvoorwaarden en een kaveltekening.

Vragen en antwoorden
Welk deel van de kavel mag bebouwd worden, hoe hoog mag je bouwen en uit hoeveel verdiepingen mag jouw woning bestaan? En wat is de gewenste stijl? Op deze en meer vragen krijg je antwoord.

Stap 2 - Voorlopig Ontwerp

Als je definitief hebt besloten een bouwkavel te kopen, stap je naar een architect van uw keuze, die – rekening houdend met de gemeentelijke randvoorwaarden – jouw wensen naar een eerste ontwerp vertaalt. Als aanvulling op die randvoorwaarden stelt hij een programma van eisen op. Waar komt welke ruimte, en hoe groot worden ze? In welke stijl wordt er gebouwd?

Antwoord op jouw vragen
Deze vragen, en vragen over zaken als materiaal- en kleurkeuzen, installaties en afwerking worden beantwoord. De gemeentelijke randvoorwaarden en het programma van eisen resulteren in een woning die op z’n plek is in de omgeving en uiteraard binnen je budget past.

Welstandscommissie
Als het ontwerp in grote lijnen en naar tevredenheid af is, wordt het al snel aan de Welstandscommissie voorgelegd. Deze toetst je plannen. Groen licht? Dan vul je samen met je architect de details in.

Stap 3 - Definitief ontwerp en bouwaanvraag

Langzaam wordt het grof ontwerp een definitief ontwerp. Nu is het tijd voor de officiële bouwaanvraag. De gemeente bekijkt en beoordeelt de bestektekeningen, met daarin alle details van je woning. Gelijktijdig met de aanvraag omgevingsvergunning vraag je bij verschillende aannemers op basis van de bestektekeningen offertes aan. Je selecteert nu een aannemer zodat je bij het verkrijgen van een vergunning ook meteen met de bouw kunt starten. Dat voorkomt oponthoud.

Stap 4 - De bouw start!

De omgevingsvergunning is verleend en de aannemer geselecteerd. Met andere woorden: de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen. In dit stadium houdt u zich, eventueel met uw binnenhuisarchitect, bezig met de gedetailleerde afwerking van je woning. Mits je deze keuzes niet reeds bij het definitief ontwerp hebt gemaakt. Je kiest een keuken en apparatuur, badkamer met sanitair en tegels, vloer-, wand- en plafondafwerking enzovoorts.

Stap 6 - De oplevering

Gefeliciteerd, de woning is gereed! De aannemer levert je huis op en je krijgt de sleutels van je nieuwe droomwoning. Na de verhuizing kan het genieten van jouw nieuwe thuis beginnen!

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Interesse in een kavel? Bekijk de beschikbaarheid