De bouw is weer een stapje dichterbij!

4 december '19

Goed nieuws voor De Vilgert. De omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) die nodig is voor de bouw van 11 woningen in dit plan is onherroepelijk. Binnen de wettelijke termijn zijn er geen bezwaren ontvangen. Dit betekent dat we straks de woningen kunnen gaan bouwen zoals weergegeven op de verkooptekeningen. Daarmee komt de start bouw weer een stapje dichterbij!

Opschortende voorwaarden

Een onherroepelijke bouwvergunning is een van de opschortende voorwaarden die in de overeenkomst staan vermeld, waaraan voldaan moet zijn voordat bouwbedrijf Vlassak buiten met de bouw kan starten. In artikel 15 van de aannemingsovereenkomst staan alle opschortende voorwaarden vermeld.

De voorwaarden op een rij:

 • 70% van de in totaal 11 woningen moet verkocht zijn. 
  Op dit moment zijn er 3 woningen verkocht en staan er 3 tekenafspraken in de agenda. Daarmee zijn we al over de helft, dus dat gaat de goede kant op!
 • Er dient een onherroepelijke omgevingsvergunning te zijn.
  De omgevingsvergunning is nu onherroepelijk, dus aan deze voorwaarde is voldaan.
 • Afgifte Woningborg-garantiecertificaat. 
  Op het moment dat 70% is verkocht en de start bouw is aangekondigd, verstuurt Woningborg de certificaten naar de kopers.
 • Levering bouwrijpe grond.
  De grond in De Vilgert is al bouwrijp en eigendom van BPD, dus ook aan deze voorwaarde is voldaan.

Woningen met EPC 0!

De woningen in De Vilgert zijn helemaal voorbereid op een gasloze toekomst. De woningen beschikken over verschillende duurzame technieken en installaties, zoals een luchtwarmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van de woningen in De Vilgert is 0. Kijk snel bij het woningaanbod of er voor jou nog zo'n duurzame woning beschikbaar is!

  Heb je een vraag?
  Bekijk de huidige verkoopstatus