Nieuwbouwwoning met gasaansluiting

7 augustus '18

We nemen gas terug: in Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en bij het koken. In 2050 moeten we allemaal gasloos wonen. Nieuwbouwprojecten waarvan de bouwvergunning na 1 juli 2018 wordt aangevraagd, lopen daar alvast op vooruit: daar is - vanuit een wettelijke verplichting - zelfs geen aansluiting meer op het aardgasnet. De tweekappers van de Verger der kampstraat fase 3 worden nog wel opgeleverd met aardgas. We leggen je uit waarom en hoe je straks alsnog klaar bent voor gasloos wonen.

Toch nog een gasaansluiting

Woningen aansluiten op het aardgasnet was tot een paar jaar geleden zeer gebruikelijk. Ook op het moment dat de woningen van de Verger der Kampstraat fase 3 in ontwikkeling zijn gegaan. Samen met de gemeente en de nutsbedrijven heeft BPD al in een vroeg stadium plannen gemaakt, waarin gasloos wonen niet is meegenomen. Willen we dit wel nog in de bouwfase doorvoeren, dan worden de kosten fors hoger én loopt de bouw vertraging op. Daarnaast blijkt dat de infrastructuur voor elektra nog niet overal klaar is om de gevraagde stroom voor warmtepompen te kunnen leveren. We kiezen daarom nu voor bewezen technieken zoals een zeer zuinige hr-ketel én zorgen ervoor dat je woning klaar is voor de toekomst.

Klaar voor de toekomst

Om je woning ‘transitieklaar’ te hebben, dus om voor te bereiden op verwarmen en koken zonder gas, treffen we nu al de volgende voorzieningen:

  • een elektrisch koken met een inductie kookplaat
  • lage temperatuur vloerverwarming door de gehele woning
  • uitstekende isolatie
  • genoeg ruimte rond de cv-ketel om straks een vervangende binnen-unit en boilervat van een warmtepomp te plaatsen
  • badkamer met vloerverwarming én elektrische radiator voor extra comfort 

Vooruitkijken naar gasloos

De voorbereidingen op de toekomst hebben als voordeel dat je niet je huis hoeft te verbouwen of je vloer hoeft te vervangen om over te gaan op gasloos wonen. Daarnaast is de markt met betrekking tot gasloze systemen (zoals warmtepompen) nog volop in ontwikkeling. We verwachten dan ook dat over 15 tot 20 jaar de technieken beter zijn en je jouw woning op een betaalbare manier gasloos kunt maken.

Kansen vergroten? Doe alvast een financiële check!
  Wanneer start de verkoop?