Gasloos: wonen met lage energielasten

26 september '18

Fase 4 aan de Dorperveldstraat in De Vilgert krijgt geen gasaansluiting. Dat betekent dat je woning all-electric wordt. Kost dat niet heel veel extra stroom, waardoor je energielasten omhoog gaan? Geen zorgen, je energielasten worden doorgaans juist lager!

Energiezuinig wonen

EPC

Een EPC geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Hoe lager de EPC van jouw woning, hoe meer je bespaart. De 11 nieuwe woningen in De Vilgert krijgen een EPC van 0.

Groenverklaring

Met een EPC van 0 is het mogelijk een Groenverklaring te verkrijgen en een Rabo GroenHypotheek met rentekorting af te sluiten. Meer informatie?

Energiezuinige maatregelen

Op de daken van de woningen komen straks zonnepanelen. Het is nog niet bekend of deze zonnepanelen op de voor- of achterzijde van het dak komen te liggen. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de ligging t.o.v. de zon. We zijn nu druk bezig met het uitwerken van de tekeningen. Op het moment dat de definitieve impressies online staan zijn ook de zonnepanelen zichtbaar.

Om de woning all-electric te maken krijgen de woningen ook een luchtwarmtepomp. Een luchtwarmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht die wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel en maakt gebruik van aardgas of stookolie overbodig.

Meer informatie over gasloos wonen lees je in de uitgebreide omschrijving.

Gasloos koken Hoe werkt het?
Meer informatie over gasloos wonen? Lees verder