Jouw duurzame nieuwbouwwoning in De Vilgert

20 juli '21

Wanneer je kiest voor nieuwbouw hoef je niet meer na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Als je een van de 4 vrijstaande woningen in De Vilgert koopt, weet je zeker dat je voor een milieuvriendelijke en duurzame woning kiest. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt hierdoor namelijk rekenen op extra voordeel bij de financiering van deze woning.

image alt

Luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp is een duurzame en goedkope manier om je woning te verwarmen. Het maakt gebruik van warmte uit de lucht. Deze lucht wordt van buitenaf afgezogen voor warm water en vloerverwarming.

Wat betekent dit voor jouw woning?
Voor jouw nieuwbouwwoning betekent dit dat je buiten een installatie hebt die bijvoorbeeld op het dak of aan de buitenmuur geplaatst wordt. In je woning heb je een warmtepomp die de binnengekomen warmte verhoogt en afgeeft aan de vloerverwarming en boilervat. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. Het boilervat en de warmtepomp zijn twee aparte installaties maar kunnen bij sommige merken ook uit een all-in-one oplossing bestaan. Natuurlijk wordt dit netjes weggewerkt in jouw nieuwbouwhuis.

Om de verwarming te regelen heb je in iedere kamer een temperatuurregelaar aan de muur. Een luchtwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. De afzuiginstallatie die buiten staat moet schoon en stofvrij blijven en voor een jaarlijkse check aan jouw luchtwarmtepomp kun je –net als vroeger bij een cv installatie- een servicecontract afsluiten met een specialist.

Balansventilatie / WTW installatie

De woningen worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning, ook wel WTW of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning.

image alt

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een duurzame en goedkope manier om je woning van elektriciteit te voorzien! Het werkt als volgt: Op het dak van je woning liggen zonnepanelen, het liefst op het zuiden gericht, zodat ze de meeste zon kunnen pakken. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.

De woningen in dit project komen met enkele zonnepanelen in de v.o.n. prijs, voldoende om je tegemoet te komen in de elektriciteitsrekening. Wil je extra zonnepanelen op het dak om zo elektriciteitsrekeningen helemaal te elimineren? Dan kun je als meerwerk meer zonnepanelen aanschaffen.

Vloerverwarming

Jouw woning heeft straks vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. Het is namelijk voordeliger om de vloerverwarming in de winter dag en nacht ‘aan’ te laten staan op dezelfde temperatuur dan ’s ochtends hoger zetten en ’s avonds lager.

image alt

BENG

De 4 vrijstaande woningen voldoen aan BENG. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en stelt dat iedere (nieuwe) woning in Nederland (bijna) helemaal zelf zijn energie moet kunnen opwekken voor warmte en elektriciteit. Woningen die voldoen aan BENG zijn volledig gasloos en de BENG-eisen garanderen jou als (toekomstig) bewoner van een nieuwbouwhuis nóg meer wooncomfort:

  • De woning is energiezuinig ontworpen,
  • De installaties verbruiken weinig energie, en
  • Minimaal de helft van het ‘gebouwgebonden’ energiegebruik (dit is iets anders dan het huishoudelijk energiegebruik) wordt duurzaam opgewekt.

Meer over BENG

Wonen in De Vilgert?

Naast dat de 4 vrijstaande woningen in De Vilgert duurzaam worden, woon je hier ook in een fijne groene omgeving. Iets voor jou? De voorbereidingen voor de laatste woningen in De Vilgert zijn in volle gang. Wil je niks missen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in als belangstellende bij het woningaanbod. 

Naar woningaanbod
  Nieuwsoverzicht
  Naar woningaanbod