Voorzieningen

De kern van Velden heeft bescheiden maar prima voorzieningen zoals winkels voor de dagelijkse boodschappen, een basisschool en kinderopvang, dorpse restaurants en terrasjes en diverse sportverenigingen. Voor een groot assortiment aan restaurants en terrasjes of een dagje shoppen; Venlo ligt om de hoek!

Een dagje er op uit

Een dagje shoppen, het water bij de Maas op of een actieve wandel- of fietsroute. Rondom Velden vind je dit allemaal. Venlo is een van de grotere steden in Limburg en heeft alle voorzieningen die je van een stad mag verwachten. Met het openbaar vervoer ben je ongeveer in 20 minuten op het centraal station.

Sporten

In Velden heb je ruimte genoeg om lekker te sporten en te bewegen. Enkele voorbeelden van sportverenigingen: voetbalclub IVO Velden, korfbalclub Swift Velden, volleybalclub VC Velden, tafeltennisclub TTV VETA Velden en badmintonclub BV Shuttle.

Kindvriendelijk

De nieuwbouwwijk De Vilgert is ideaal voor gezinnen en kinderen. Direct naast het nieuwbouwplan vind je basisschool De Startbaan en op loopafstand ligt de kinderopvang. Kinderen in de nieuwbouwwijk maken eenvoudig nieuwe vriendjes en na het ophalen van je kinderen ben je snel thuis. Bovendien mag je in de wijk maximaal 30 km/h per uur rijden en liggen er voor de veiligheid op diverse plekken drempels.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wat speelt er? Nieuwsoverzicht